Ramen på kycklingben

Ramen är en japansk version av en kinesisk nudelsoppa. Här är en av våra favoriter skapad av @pappakock

Buljong 

700 G Fläskben 
1 kg Kycklingben 
200 G Sidfläsk
10 st Salladslök
1 Morot
2 gul ök
2 Vitlök (solo) 
50 G Ingefära 
1 Chili 
100 G vitkål 
10 champinjoner 
20 st torkad shiitake 
2 ark kombualger 
0,5 stjärnanis 

Gör så här

Låt 3 liter vatten sjuda, med kombualger i ca 40 minuter. Plocka ur dem & lägg i shiitake & låt dem ligga i ca 45 minuter. Spara svampen & pickla dem. 

Rosta köttet i ugnen på 250 grader tills det får ordentligt med färg. Skär lök, morot, chili, ingefära, vitkål, salladslök & svamp i grova bitar. 

Lägg allt i grytan & slå på vatten tills det täcker. 
Låt sedan sjuda i ca 1 timme, plocka upp kycklingbenen & plocka av köttet. Lägg tillbaka benen. Låt sedan sjuda i minst 4-5 timmar, men gärna över natt. 


Tillbehör:
Plockat kycklingkött 
Teriyakistekt sidfläsk 
Böngroddar 
Pakchoi 
Pocherat ägg
Picklad shiitake 
Vitkål

Gör så här
Blanda en 1-2-3-lag. Värm den, & slå över grovt skuren shiitake. Låt stå å dra. 

Stek fläsket hårt & pensla det med teriyakisås 

Sjud 5 l vatten & lite ättika (ca 1 msk/L vatten)  sjuda i en stor gryta. Knäck ett ägg i ett glas, vispa upp en virvel i vattnet & häll försiktigt i ägget. Låt ligga i 5 minuter & kyl sedan ner ägget. 

Strimla vitkål fint. 
Koka nudlar & kyl ner dem. 

 

Nyfiken på fler recepr från kocken? Besök https://pappakock.se/