Välkommen

Här kan du ta del av nyheter, pressmeddelanden, bilder med mera. 

Kontakta oss gärna om du har frågor eller synpunkter.

 


tor 11 maj 2017

Minskad förekomst av campylobacter i kyckling

De provsvar som branschorganisationen Svensk Fågel fått från SVA visar på en minskning av campylobacter hos kycklingflockar som föds upp av bönder anslutna till Svensk Fågel.


tis 28 mar 2017

Detta görs i branschen för att minska förekomst av campylobacter

Kyckling kan till och från bära på campylobacter, i synnerhet om den har vistats utomhus. Det är därför alltid viktigt med god hygien i köket – oavsett om du tillagar färsk eller fryst kyckling ska du alltid hetta upp köttet till minst 70 grader.


ons 22 mar 2017

Ökad efterfrågan på svensk matfågel - trots det ökar importen

Den svenska kyckling- och kalkonbranschen fortsätter att gå bra, det visar färska siffror som presenterades under Svensk Fågels årsstämma i fredags. Siffror visar även på en ökad import från EU. Det innebär att konsumenter får en kyckling som inte kontrolleras av myndigheter på samma sätt som svenskproducerad.


fre 10 mar 2017

Gällande uttalande från regionala smittskyddsläkare om färsk kyckling

Idag har regionala smittskyddsläkare i uttalanden uppmanat till att välja fryst istället för färsk kyckling. Så länge du som konsument väljer kycklingprodukter märkta med Svensk Fågels Gula Pippin kan du vara säker på att du köper en produkt som ingår ett gediget program för att bekämpa campylobacter.


ons 8 feb 2017

Livsmedelsstrategin missar den gyllene medelvägen

Regeringen har presenterat de stora dragen i sin Livsmedelsstrategi som nu följts upp med mer konkreta detalje. Svensk Fågel, som representerar 99 procent av matfågelproduktionen, välkomnar regeringens ambition att mer mat kan produceras här hemma i Sverige.


mån 16 jan 2017

Pilotstudie visar hur konsumenter vilseleds:Främst thailändska kycklingspett i svenska delikatessdiskar

Konsumenter blir allt mer medvetna om vad de lägger i varukorgen och föredrar kyckling från svenska bönder. En studie som genomförts av Svensk Fågel visar att konsumenter vilseleds att köpa kycklingspett från utlandet. Endast 7 procent av kycklingspetten som säljs i butikernas delikatessdiskar är svensk.


tis 17 jan 2017

Välkommen Hélène!

Hélène Bagge brinner för mat och siffror och är det senaste stjärnskottet på Svensk Fågels kansli.


tis 27 dec 2016

Årets kvinna: Svenskar bör låta sig inspireras av kök i andra länder

Maria Masoomi är kocken, dietisten, inspiratören och kokboksförfattaren som nyligen utsetts till Årets Kvinna av tidningen Tara.vi bytte några ord ed henne...


ons 21 dec 2016

Jakten på Bubba

Johan Hedberg, mest känd som Matgeek, är en av Sveriges största matnördar och YouTubers. Omkring 100 000 tittare tar varje dag del av hans tips, funderingar - och matlagning. Vi fick byta några ord med profilen som har fullt upp med jakten på Bubba...


tis 13 dec 2016

10 saker du kanske inte visste om livet på våra gårdar


fre 9 dec 2016

Jul på svensk kyckling och kalkon

Inspiration till julbordet


fre 9 dec 2016

Kycklingklubbor med jordärtsskocka och rödvinssås

Sugen på något gott och värmande? Testa det här fantastiska receptet av Alicia Hedlund.


 

Kontaktpersoner

Maria Donis
VD
Tel: 070 825 48 58
maria.donis(a)svenskfagel.se
 
Jenny Andersson
Ordförande 
 
Pia Gustafsson
Veterinär
Tel: 073 811 80 50
pia.gustafsson(a)svenskfagel.se

Lotta Waldenstedt
Rikslikare, foder- och djuromsorgsexpert
Tel: 070 603 77 02
lotta.waldenstedt(a)svenskfagel.se
 
Anna Silvera
Expert inom etologi och djurvälfärd
Tel: 0703 72 74 10