Välkommen

Här kan du ta del av nyheter, pressmeddelanden, bilder med mera. 

Kontakta oss gärna om du har frågor eller synpunkter.

 


sön 5 feb 2017

Om antalet campylobacterfall i Sverige

Förekomsten av campylobacter är säsongsbetonad och brukar vara som högst i augusti. Årets varma augusti och september månader kan vara en bidragande orsak till att förekomsten av campylobacterfall är fortsatt hög. Under vintern har förekomsten minskat hos kyckling och ligger på lägre nivåer.


fre 2 dec 2016

Sveriges konsumenter alltmer medvetna om vad de äter

Svenskarna äter alltmer kyckling och vill helst att den ska vara svenskproducerad. Trygghet och viljan att gynna svenska bönder är de främsta anledningarna. Över hälften uppger att de väljer svensk kyckling för att den inte behandlas med antika i förebyggande syfte.


fre 2 dec 2016

Svenskproducerat efterfrågas i allt större utsträckning

När svenska konsumenter får uppge vad som är viktigast när de handlar mat svarar de flesta att ”att maten är svenskproducerad”. Kvalitet, trygghet och hållbarhet rankas högt och den svenska bonden ligger varmt om hjärtat.


tis 29 nov 2016

Med anledning av programmet Matkontrollen i norska TV2

I norska TV2 jämförs svenska kycklingprodukter med den norska och man diskuterar förekomsten av saltlake i fryst kyckling. Saltlake tillsätts sedan många år tillbaka i kyckling för att den inte ska bli torr vid tillagning och värmehållning.


tis 22 nov 2016

Fågelinfluensa i Sverige – Ingen smitta funnen på fågel märkt med Gula Pippin

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, har påträffat två fall av fågelinfluensa i Skåne. Det handlar om en vildfågel, en knipa, samt en besättning av värphöns. Svensk Fågels bönder arbetar med uppfödning av kyckling och kalkon, inte äggproduktion, och inga smittade djur har påträffats på våra gårdar.


fre 18 nov 2016

Svensk Fågel stärker upp inom djurskydd

Svensk Fågel rekryterar agronomen Anna Silvera, som kommer förstärka branschorganisationen och stötta rikslikaren i arbetet vid besiktning av stallar runtom i landet. De senaste fem åren har hon forskat inom välfärdsbedömning av kyckling på SLU och skrivit på sin doktorsavhandling inom etologi och djurskydd.


tis 27 dec 2016

Årets kvinna: Svenskar bör låta sig inspireras av kök i andra länder

Maria Masoomi är kocken, dietisten, inspiratören och kokboksförfattaren som nyligen utsetts till Årets Kvinna av tidningen Tara.vi bytte några ord ed henne...


ons 21 dec 2016

Jakten på Bubba

Johan Hedberg, mest känd som Matgeek, är en av Sveriges största matnördar och YouTubers. Omkring 100 000 tittare tar varje dag del av hans tips, funderingar - och matlagning. Vi fick byta några ord med profilen som har fullt upp med jakten på Bubba...


tis 13 dec 2016

10 saker du kanske inte visste om livet på våra gårdar


fre 9 dec 2016

Jul på svensk kyckling och kalkon

Inspiration till julbordet


fre 9 dec 2016

Kycklingklubbor med jordärtsskocka och rödvinssås

Sugen på något gott och värmande? Testa det här fantastiska receptet av Alicia Hedlund.


ons 23 nov 2016

Dukar upp till fest i samband med Årets Kock 2017

På söndag är det första advent men redan idag dukade Svensk Fågel upp till julbord i samband med delfinalen av Årets Kock i Helsingborg. Svensk Fågel, som är en av flera sponsorer, ville belysa det breda utbudet av fågelprodukter som finns idag och bytte julklassiker som julskinka och prinskorv till varianter helt på fågel.


 

Kontaktpersoner

Maria Donis
VD
Tel: 070 825 48 58
maria.donis(a)svenskfagel.se

Hélène Bagge
Kanslichef
Tel: 070 742 38 56
helene.bagge(a)svenskfagel.se
 
Jenny Andersson
Ordförande 
 
Pia Gustafsson
Veterinär
Tel: 073 811 80 50
pia.gustafsson(a)svenskfagel.se

Lotta Waldenstedt
Rikslikare, foder- och djuromsorgsexpert
Tel: 070 603 77 02
lotta.waldenstedt(a)svenskfagel.se
 
Anna Silvera
Expert inom etologi och djurvälfärd
Tel: 0703 72 74 10