Välkommen

Här kan du ta del av nyheter, pressmeddelanden, bilder med mera. 

Kontakta oss gärna om du har frågor eller synpunkter.

 


fre 10 mar 2017

Gällande uttalande från regionala smittskyddsläkare om färsk kyckling

Idag har regionala smittskyddsläkare i uttalanden uppmanat till att välja fryst istället för färsk kyckling. Så länge du som konsument väljer kycklingprodukter märkta med Svensk Fågels Gula Pippin kan du vara säker på att du köper en produkt som ingår ett gediget program för att bekämpa campylobacter.


ons 8 feb 2017

Livsmedelsstrategin missar den gyllene medelvägen

Regeringen har presenterat de stora dragen i sin Livsmedelsstrategi som nu följts upp med mer konkreta detalje. Svensk Fågel, som representerar 99 procent av matfågelproduktionen, välkomnar regeringens ambition att mer mat kan produceras här hemma i Sverige.


mån 16 jan 2017

Pilotstudie visar hur konsumenter vilseleds:Främst thailändska kycklingspett i svenska delikatessdiskar

Konsumenter blir allt mer medvetna om vad de lägger i varukorgen och föredrar kyckling från svenska bönder. En studie som genomförts av Svensk Fågel visar att konsumenter vilseleds att köpa kycklingspett från utlandet. Endast 7 procent av kycklingspetten som säljs i butikernas delikatessdiskar är svensk.


fre 13 jan 2017

Nytt stjärnskott på Svensk Fågel brinner för mat och siffror

Hélène Bagge blir ny medarbetare på Svensk Fågel. Som utbildad ekonom och med tio års erfarenhet från mat- och dryckesbranschen tar hon med sig unika erfarenheter och perspektiv in i organisationen och blir därmed en viktig pusselbit i arbetet.


sön 5 feb 2017

Om antalet campylobacterfall i Sverige

Förekomsten av campylobacter är säsongsbetonad och brukar vara som högst i augusti. Årets varma augusti och september månader kan vara en bidragande orsak till att förekomsten av campylobacterfall är fortsatt hög. Under vintern har förekomsten minskat hos kyckling och ligger på lägre nivåer.


fre 2 dec 2016

Sveriges konsumenter alltmer medvetna om vad de äter

Svenskarna äter alltmer kyckling och vill helst att den ska vara svenskproducerad. Trygghet och viljan att gynna svenska bönder är de främsta anledningarna. Över hälften uppger att de väljer svensk kyckling för att den inte behandlas med antika i förebyggande syfte.


tis 27 dec 2016

Årets kvinna: Svenskar bör låta sig inspireras av kök i andra länder

Maria Masoomi är kocken, dietisten, inspiratören och kokboksförfattaren som nyligen utsetts till Årets Kvinna av tidningen Tara.vi bytte några ord ed henne...


ons 21 dec 2016

Jakten på Bubba

Johan Hedberg, mest känd som Matgeek, är en av Sveriges största matnördar och YouTubers. Omkring 100 000 tittare tar varje dag del av hans tips, funderingar - och matlagning. Vi fick byta några ord med profilen som har fullt upp med jakten på Bubba...


tis 13 dec 2016

10 saker du kanske inte visste om livet på våra gårdar


fre 9 dec 2016

Jul på svensk kyckling och kalkon

Inspiration till julbordet


fre 9 dec 2016

Kycklingklubbor med jordärtsskocka och rödvinssås

Sugen på något gott och värmande? Testa det här fantastiska receptet av Alicia Hedlund.


ons 23 nov 2016

Dukar upp till fest i samband med Årets Kock 2017

På söndag är det första advent men redan idag dukade Svensk Fågel upp till julbord i samband med delfinalen av Årets Kock i Helsingborg. Svensk Fågel, som är en av flera sponsorer, ville belysa det breda utbudet av fågelprodukter som finns idag och bytte julklassiker som julskinka och prinskorv till varianter helt på fågel.


 

Kontaktpersoner

Maria Donis
VD
Tel: 070 825 48 58
maria.donis(a)svenskfagel.se
 
Jenny Andersson
Ordförande 
 
Pia Gustafsson
Veterinär
Tel: 073 811 80 50
pia.gustafsson(a)svenskfagel.se

Lotta Waldenstedt
Rikslikare, foder- och djuromsorgsexpert
Tel: 070 603 77 02
lotta.waldenstedt(a)svenskfagel.se
 
Anna Silvera
Expert inom etologi och djurvälfärd
Tel: 0703 72 74 10