Hur hållbara är ungas lunchvanor?

Varje dag serveras 1,3 miljoner portioner skolmat i Sverige. Men varifrån kommer maten och hur enkelt är det för svenska ungdomar att göra medvetna val när det kommer till dagens viktigaste måltid?

Under ett lunchseminarium, 5 juni kl. 12:00-13:00, tittar vi närmare på hur hållbar den svenska skolmaten är oavsett om den serveras i ett kommunalt skolkök eller via lunchkuponger på en snabbmatsrestaurang. Moderator är Madeleine Westin.

Medverkande i paneldiskussion:
• Maria Masoomi, matvisionär
• Marie Lange, doktorand i kostvetenskap
• Jenny Andersson, ordförande Svensk Fågel
• Helena Nanne, andre vice ordförande MUF
• Aida Badeli,Grön Ungdoms förbundsstyrelse

När: Onsdag 5 juli, klockan 12:00-13:00
Var: Almedalspaviljongen, Donnersgatan 2
Mat: Vi bjuder på wraps

Varmt välkommen!
Maria Donis, VD Svensk Fågel