Fågel — en rätt i tiden...

 

Marie-Louise Tham, ger bästa tipsen!
Kyckling är bra på så många sätt... Det är fullt av näringsämnen som vår kropp behöver, och det är lätt att laga. Ja, kyckling är nyttigt och uppskattas av både stora och små. Och kanske bäst av allt - det funkar lika bra till vardags som till fest!

Här hittar du smarta tips, lär dig stycka kyckling som ett proffs och kan låta dig inspireras av fantastiska recept!

Aktuellt


mån 3 jul 2017

Hur hållbara är ungas lunchvanor?

Varje dag serveras 1,3 miljoner portioner skolmat i Sverige. Men varifrån kommer maten och hur enkelt är det för svenska ungdomar att göra medvetna val när det kommer till dagens viktigaste måltid? VI tittar närmare på detta under ett seminarium i Almedalen.


ons 22 mar 2017

Tareq tipsar om kyckling i SVT Plus

Den 21 mars uppmärksammade programmet SVT Plus på säker tillagning a kyckling i köket. Kocken Tareq Taylor svarade på tittarnas frågor och underströk att det är viktigt att se till att ha god kökshygien så som ren skärbräda, kniv och rena händer.


fre 10 mar 2017

Gällande uttalande från regionala smittskyddsläkare om färsk kyckling

Idag har regionala smittskyddsläkare i uttalanden uppmanat till att välja fryst istället för färsk kyckling. Så länge du som konsument väljer kycklingprodukter märkta med Svensk Fågels Gula Pippin kan du vara säker på att du köper en produkt som ingår ett gediget program för att bekämpa campylobacter.


tis 7 mar 2017

Svenskar väljer fågel framför gris och nöt

Förbrukningen av matfågel ökade för sjunde året i rad enligt statistik som Jordbruksverket presenterade idag. Under 2016 förbrukade en genomsnittlig svensk 23,6 kilo kyckling och kalkon. Det gör att svenskarna nu nästan förbrukar lika mycket fågelkött som nötkött (25,6 kilo nätkött år 2016 per person).


ons 22 feb 2017

Richard – kanske Sveriges hurtigaste kycklingbonde


tor 2 feb 2017

Svensk Fågel + Årets Kock = sant

Svensk Fågel är återigen stolt sponsor av Årets Kock och var givetvis på plats under finalen i Malmö.


Middagstipset

Ceasarsallad med asiatisk ceasardressing