Recept

Att äta kyckling och kalkon från våra bönder är gott, smart och nyttigt. Oavsett vilken fågel du väljer kan du vara säker på att den vuxit upp under goda förhållanden, är fri från salmonella och konstiga ämnen, att den ätit spannmål som bonden själv odlat och att den bidrar till en mer hållbar utveckling. Ja, du äter schysst helt enkelt!

Här hittar du recept som passar lika bra till vardag som till fest. Låt dig inspireras!

 

Kycklingklubbor med jordärtsskocka och rödvinssås

Sugen på något gott och värmande? Testa det här fantastiska receptet av Alicia Hedlund.

Kyckling i kärlekens tecken

Sugen att bjuda din älskling på något speciellt? Vad sägs som att steka den vanliga kycklingfilén på ett helt nytt sätt – som ett hjärta!

Kycklingfilé stekt med miso, rostad jordärtskocka, hasselnötter & svartkål

Filip Fastén vann Årets Kock 2014. testa hans fantastiska misokycklig

Pulled BBQ Chicken by Linda

Linda är bloggare som Svensk Fågel arbetat mycket med genom åren. Hon har bland annat deltagit i matlagningstävlingen Pippi på Svensk Fågel. Här är hennes fantastiska Pulled BBQ Chicken

Brynt majskyckling med mör silverlök, helrostad blomkål och krasse

En fantastisk rätt signerad Klas Lindberg, vinnare av Årets Kock 2012.

Kycklingen som imponerar under nyårsafton

Imponera på vännerna under nyårsafton med en rätt signerad Årets Kock

Grillad minutfilé perfekt i stressig försommartid

Grillad kyckling till middag? Javisst. Det är enkelt ordnat och recepten är många. Här presenteras snabbgrillad minutfilé av svensk kyckling tillsammans med ramslökshollandaise och färska svenska vårprimörer.

Stekt svensk kyckling med vårprimörer

Just nu kommer de första svenska vårprimörerna som till exempel sparris. Med svensk kyckling kan du med detta recept av Årets Kock 2011, Tomas Diederichsen, ta vara på en del av allt gott som våren erbjuder. Du önskas smaklig måltid!

Kycklingrecept av Tomas Diederichsen när Svensk Fågel sponsrar Årets Kock 2015

– I varje stad kommer vi att servera en kycklingrätt som är baserad på lokala råvaror. Med hjälp av SM-segraren 2011, kocken Tomas Diederichsen, hoppas jag att besökarna ska få smaka och förstå vilken fantastisk variation det finns på kyckling och även lära sig mer om kycklingens alla olika styckningsdetaljer, säger Maria Donis, vd på Svensk Fågel. Här programmet för Årets Kock 2015 ...

Rullad kycklingfilé av Ubbe

Rullad av kycklingfilé, parmesan, vitlökscrostini, sardellcremé och romansallad. Av: Urban, Kim och Jesper Kvarnefält

Vårrulle på rökt pastramilår av Ubbe

Vårrulle på rökt pastramilår, mynta, krispig sallad med ingefärsdipp Av: Urban, Kim och Jesper Kvarnefält

Kyckling mot förkylning

Kyckling är nyttigt på många sätt. Kycklingsoppa kan till exempel vara bra mot förkylning. Det skriver Tastline med hänvisning till Hollywoodfilmer. Läs här mer om recept med kyckling för bra hälsa.

Solgul kyckling

Receptet solgul kyckling presenterades i samband med en studie om den nordiska kosten. Förena näringsrik kost med välsmakande mat med svensk kyckling som en av ingredienserna.

Davosgröt med kalkonsmörgås

Receptet davosgröt med kalkonsmörgås presenterades i samband med en studie om den nordiska kosten. Förena näringsrik kost med välsmakande mat med svensk kalkon som en av ingredienserna.

Tandoorichicken med gurkraita

Gör din egen tandoorimarinad. Det här är en riktigt härlig kryddblandning. Det är enkelt och så mycket godare än köpt.

Recept – Kyckling med lufttorkad skinka och vårsallad

Den goda kycklingsalladen kan varieras på många sätt. Här är ett tips inför våren.

Kalkonfilé med soltorkade tomater

Den milda, fina kalkonfilén får god smak av tomater och vin i en härligt krämig creme fraiche-sås.