AKTUELLT

tis 23 maj 2017

Svensk Fågel välkomnar gränsvärde för förekomst av campylobacter

Svensk Fågel ser fram emot införandet av ett gemensamt europeiskt gränsvärde för förekomst av campylobacter i kyckling. I dag ligger svensk kyckling som bär kvalitetsmärkningen med den Gula Pippin, långt under de gränsvärden som EU nu har godkänt, och som träder i kraft vid årsskiftet.


fre 19 maj 2017

Svensk Fågels nya doktor mäter djurhälsa med högteknologi


tis 28 mar 2017

Detta görs i branschen för att minska förekomst av campylobacter

Kyckling kan till och från bära på campylobacter, i synnerhet om den har vistats utomhus. Det är därför alltid viktigt med god hygien i köket – oavsett om du tillagar färsk eller fryst kyckling ska du alltid hetta upp köttet till minst 70 grader.


fre 10 mar 2017

Gällande uttalande från regionala smittskyddsläkare om färsk kyckling

Idag har regionala smittskyddsläkare i uttalanden uppmanat till att välja fryst istället för färsk kyckling. Så länge du som konsument väljer kycklingprodukter märkta med Svensk Fågels Gula Pippin kan du vara säker på att du köper en produkt som ingår ett gediget program för att bekämpa campylobacter.


tis 7 mar 2017

Svenskar väljer fågel framför gris och nöt

Förbrukningen av matfågel ökade för sjunde året i rad enligt statistik som Jordbruksverket presenterade idag. Under 2016 förbrukade en genomsnittlig svensk 23,6 kilo kyckling och kalkon. Det gör att svenskarna nu nästan förbrukar lika mycket fågelkött som nötkött (25,6 kilo nätkött år 2016 per person).


tor 16 feb 2017

Inbjudan och anmälan till Svensk Fågels stämma

Nu drar det ihop sig till Svensk Fågels årliga möte. Välkommen till stämman den 17 mars! Anmälan görs senast 22 februari


En sida för medlemmar...

Här kan Du läsa den senaste informationen från VD, veterinär och rikslikare. Du finner även aktuellt djuromsorgsprogram, lagar och Svensk Fågels remissvar samt ett kalendarium

Och har Du några frågor eller andra funderingar så tveka inte att höra av dig till oss på kansliet!