Tvätta händerna med tvål och vatten före matlagning.

Håll isär kycklingkött och andra livsmedel som till exempel grönsaker, använd separata skärbrädor och knivar.

Torka upp eventuell köttsaft från kycklingen med hushållspapper istället för med disktrasan.

Låt kycklingen bli genomstekt. Alla bakterier, inklusive campylobacter dör vid en temperatur på minst 70 grader. Använd gärna termometer, för hel kyckling gäller 80 grader intill benet och för kycklingfilé och kycklinglårfilé gäller 70 grader. Kycklingköttet ska inte vara genomskinligt och rosafärgat, köttsaften som rinner ut om du delar kycklingen ska vara klar och inte rosafärgad.

Diska knivar och skärbrädor noga, går det att välja program med högre temperatur (minst 70 grader) på din diskmaskin, gör det. Om du handdiskar, använd varmt vatten, låt diskmedlet löddra och se till att redskapen torkat helt torrt innan de används igen.