Receptsamarbete med TV4 och Sverige Springer.
4 portioner
- 1 paket svenskt kalkonbacon (kolla efter gula pippin!)
- 1 svenskt Aroma-äpple
- 2 burkar kikärter, sköljda och avrunn
- 2 tjocka skivor lantbröd, skuret i tärningar eller färdigköpta krutonger
- 1 huvud romansallad
- 1/2 tunt skivad röd lök
- 1 paket pinjenötter
- 1 bit parmesan- eller västerbottenost (välj gärna svenskt här och stöd svenska bönder!)
Till Ceasardressingen
- 3 msk rapsolja
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- 1 äggula
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1/2 burk mosade sardeller
- salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj av kikärterna, låt dem rinna av och rosta i ugn ca 12 min. Salta dem lite. Sätt in kalkonbacon i ugnsform i ca 10-15 min.
Gör dressingen:
Mixa äggula och vinäger, tillsätt pressade vitlök, sardeller och salt + peppar. Mixa i oljan sist, droppvis.
Dela och hacka sallad, skiva äpplet och löken, gärna med mandolin. Blanda. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Strö över dem, kikärterna och krutongerna. Klipp över kalkonbacon. Hyvla över västerbottenost och servera dressing i en skål bredvid. Smaklig måltid!