Svensk kyckling är hälsosam mat

Svensk kyckling är smart och näringstät mat. Bara ett par tuggor (liten mängd) ger massor av protein, vitaminer och mineraler. (Jämfört med ex vegetariskt protein måste du äta en stor portion för att komma upp i samma näringsvärde).

Det mörkare delarna av kycklingköttet, tex lårfilé innehåller mycket järn. Att satsa på andra delar, inte bara bröstfilén, är dessutom klimatsmart eftersom vi använder hela fågeln.

Svensk kyckling innehåller mycket D-vitamin, selen och niacin (vitamin B3) som behövs för vårt immunförsvar och vår ämnesomsättning.

Genom att kunna beskriva smakerna på de olika kycklingdetaljerna och inte minst – hur de skiljer sig åt – får vi en helt annan smakupplevelse. Vi på är övertygade om att framtidens hälsa och hållbarhet till stor del kommer att gå via en bättre sensorisk upplevelse.

Här har vi samlat recept som blivit många favoriter.

Det goda, lätta och nyttiga svenska fågelköttet är en viktig källa för många näringsämnen som vår kropp behöver. Svensk kyckling är därför ett viktigt komplement till grönsaker och baljväxter.