Anton Agartsson

Att vara kycklingbonde innebär att man måste ha stenkoll på luftfuktighet, temperatur och exakt fodermängd. Precision är oerhört viktigt för att kycklingarna ska må så bra som möjligt. Innan jag tog över gården, tillsammans med min pappa och farbror, praktiserade vi alla hos den tidigare ägaren, en fullfjädrad kycklingexpert. Så här ett halvår senare känner jag mig trygg och säker.

Det märks verkligen att jag har kommit till en sund bransch på uppgång. Det här är framtiden. Marknaden växer, konsumenterna är mer medvetna och vill äta hälsosamt. Det känns verkligen roligt att jobba med något som dessutom är klimatsmart. Jag ser fram emot att växa och utvecklas tillsammans med den här branschen länge framöver.

Om Anton

Namn: Anton Agartsson
Familj: Sambon Camilla och bonusbarnet Alice. Pappa Håkan, mamma Christina och syskonen Saga och Melker.
Bor: Fjugesta utanför Örebro
Gör: Är kycklingbonde, driver även spannmålsodling, har skogsmaskiner och kor för köttproduktion tillsammans med pappa Håkan och farbror Göran i familjeföretaget Hagifa AB.