Caesarsallad med kalkonbacon kikärtor och äpple

Receptsamarbete med TV4 och Sverige Springer.

4 portioner

  • 1 paket svenskt kalkonbacon (kolla efter gula pippin!)
  • 1 svenskt Aroma-äpple
  • 2 burkar kikärter, sköljda och avrunn
  • 2 tjocka skivor lantbröd, skuret i tärningar eller färdigköpta krutonger
  • 1 huvud romansallad
  • 1/2 tunt skivad röd lök
  • 1 paket pinjenötter
  • 1 bit parmesan- eller västerbottenost (välj gärna svenskt här och stöd svenska bönder!)

Till Ceasardressingen

  • 3 msk rapsolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 äggula
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 burk mosade sardeller
  • salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj av kikärterna, låt dem rinna av och rosta i ugn ca 12 min. Salta dem lite. Sätt in kalkonbacon i ugnsform i ca 10-15 min.

Gör dressingen:
Mixa äggula och vinäger, tillsätt pressade vitlök, sardeller och salt + peppar. Mixa i oljan sist, droppvis.


Dela och hacka sallad, skiva äpplet och löken, gärna med mandolin. Blanda. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Strö över dem, kikärterna och krutongerna. Klipp över kalkonbacon. Hyvla över västerbottenost och servera dressing i en skål bredvid. Smaklig måltid!