Kycklinggryta med kikärtor, gröna ärtor, tomater och ris

Receptsamarbete med TV4 och Sverige Springer. Testa dietistens löpargryta, skonsam mot magen inför ett långlopp, full av långsamma kolhydrater och fullvärdigt protein.

  • 600 gram kycklinglårfilé i bitar om 3 x 3 cm
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 msk ljus soja
  • 1 citron
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 2 dl kokta kikärtor
  • 200 g cocktailtomater i klyftor
  • 1 bit färsk purjolök
  • 1 påse babyspenat
  • 1 citron
  • 6 dl kokt ris
  • Salt och peppar

Gör så här:
Bryn kycklingen och löken i en stekpanna. Koka upp buljongen i en kastrull och tillsätt kycklingköttet och soja. Sänk värmen och sjud under lock, ca 20 min, tills kycklingen är klar. Koka samtidigt riset. Tillsätt ärtor, tomater, sköljda kikärtor, babyspenat och riv över skalet av en citron i grytan. Salta och peppra. Låt sjuda tillsammans ca 5 min.