Här har grillad innerlårfilé fått sällskap av två av kycklingens bästa smakkompisar; aubergine och Västerbottensost. Så gott ihop inte ens salt och peppar behövs.
Recept för 4 personer
Levain bröd, surdegsbröd, 8 skivor
Rapsolja
Rödlök, 2 st
Ättika, 12%, 0,5 dl
Socker 1 dl
Vatten 1 dl
Västerbottensost, 100 gram
Aubergine 1 st
Rödmangold, 100 gram
Kyckling innerfilé, 600 gram
Gör så här:
- Skriva brödet i tjocka skivor, ca 1 cm och pensla lite rapsolja på båda sidor.
- Skiva löken, koka upp vattnet, sockret och ättikan. Dra av spisen och släng ner skivade löken. Låt dra i minst 10 minuter.
- Skiva auberginen i 0,5 cm tjock skivor, pensla ett tunt lager med rapolja på vardera sida. Låt ligga och dra i ca 10 minuter.
- Sätt på grillen, hög värme.
- Lägg på kycklingen, vänd ofta så du får en jämn värme runt och att du inte riskerar att grilla för länge.
- Lägg på auberginen. Se till att du får en fin krispig yta. Minuten innan auberginen är klar lägg på ett par skivor med Västerbottensost så att den smälter lite.
- Grilla brödet så att du får en fin härlig frasig och krispig konsistens.
- När allt är klart, montera mackan efter egen smak.
Smaklig spis!