Lyxig kycklingmacka med grillad innerlårfilé och aubergine

Här har grillad innerlårfilé fått sällskap av två av kycklingens bästa smakkompisar; aubergine och Västerbottensost. Så gott ihop  inte ens salt och peppar behövs.

Recept för 4 personer

Levain bröd, surdegsbröd, 8 skivor
Rapsolja
Rödlök, 2 st
Ättika, 12%, 0,5 dl
Socker 1 dl
Vatten 1 dl
Västerbottensost, 100 gram
Aubergine 1 st
Rödmangold, 100 gram
Kyckling innerfilé, 600 gram

Gör så här:

  1. Skriva brödet i tjocka skivor, ca 1 cm och pensla lite rapsolja på båda sidor.
  2. Skiva löken, koka upp vattnet, sockret och ättikan. Dra av spisen och släng ner skivade löken. Låt dra i minst 10 minuter.
  3. Skiva auberginen i 0,5 cm tjock skivor, pensla ett tunt lager med rapolja på vardera sida. Låt ligga och dra i ca 10 minuter.
  4. Sätt på grillen, hög värme.
  5. Lägg på kycklingen, vänd ofta så du får en jämn värme runt och att du inte riskerar att grilla för länge.
  6. Lägg på auberginen. Se till att du får en fin krispig yta. Minuten innan auberginen är klar lägg på ett par skivor med Västerbottensost så att den smälter lite.
  7. Grilla brödet så att du får en fin härlig frasig och krispig konsistens.
  8. När allt är klart, montera mackan efter egen smak.

Smaklig spis!