recept

Kycklinggrillkorv med grillad spetskålssallad och dragondressing

4 portioner Tillagningstid: ca 20-30 minuter 4 Kycklinggrillkorv 1 spetskål 2 röda paprikor, delade och urkärnade 4 kokta potatisar, delade 50 g bladspenat 3 msk olivolja 1 pkt Kycklingbacon 1 färsk dragon, kruka 1 msk dijonsenap 1 dl majonnäs 1 msk gräddfil Salt och peppar Dela spetskålen i 6 klyftor, salta, peppra och häll över […]

Läs mer 2018/08/06

Jonas Dahlboms Sörmlandssallad

Sallad med helgrillad kyckling, sesamrostad broccoli, råhyvlade grönsaker, saltade pistagenötter och citrongräsdressing. Helgrillad kyckling 1 hel kyckling 0,5 msk chilipulver 0,5 msk paprikapulver 0,5 msk vitlökspulver 0,5 msk salt Blanda alla kryddor och gnid in kycklingen med dom. Låt stå i 30 minuter. Placera i ugnsform och grilla kycklingen i ugn på 180 grader tills […]

Läs mer 2018/06/11

Kycklingburgare med tacodressing och avokadosallad

Receptet är framtaget av Kronfågel, ett av Svensk Fågels medlemsföretag: Ingredienser 4 portioner Tillagningstid: 10-15 minuter 4 Kycklingburgare med bröd 1 påse taco kryddor 2 dl kesella 1 tsk dijonsenap Salt 2 tomater, skivade 2 avokado, skivade 1 rödlök, skivad 2 msk limejuice Tillagning Blanda kesella med tacokryddor och senap, smaka av med salt. Vänd runt […]

Läs mer 2018/05/30

Japansk ramen på kycklingben

Ramen är en japansk version av en kinesisk nudelsoppa. Här är en av våra favoriter skapad av @pappakock Buljong 700 G Fläskben 1 kg Kycklingben 200 G Sidfläsk 10 st Salladslök 1 Morot 2 gul ök 2 Vitlök (solo) 50 G Ingefära 1 Chili 100 G vitkål 10 champinjoner 20 st torkad shiitake 2 ark […]

Läs mer 2018/04/27

Misokyckling med jordärtskocka och svartkål

Recept framtaget av Filip Fastén, Årets Kock 2014 Misostekt kycklingfilé 4 svenska kycklingfiléer 2 msk misopasta (finns oftast på asiatiska hyllan i butiken) olja smör salt Gör så här Rumstemperera kycklingen. Sätt ugnen på 120°c. Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn kycklingen runt om, tillsätt smör och misopasta. Använd en sked och ös miso-blandningen […]

Läs mer 2018/04/27

Helstekt kalkon

Helstekt kalkon på klassiskt vis blir en härlig middag att dela med nära och kära. En smakfull matupplevelse och en traditionell måltidstradition som lever vidare tack vare dig.Receptet publiceras i samarbete med Ingelsta kalkon 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg till ca 8 personer Fyllning: 4 st äpplen (t.ex. Aroma eller Ingrid Marie) […]

Läs mer 2018/04/25

Ceasarsallad med kyckling och asiatisk dressing

Recept av Linda Råberg lindasmatstuga.se   Du behöver (4 pers) ca 500 g kyckling romansallad krutonger bacon tomater Parmesan, hyvlad salt, peppar   Asiatisk Ceasardressing  1 äggula ½ msk wasabi ½ msk risvinäger (4,5%) 2 dl rapsolja 1 msk soja 1 tsk flytande honung 5-6 msk finriven parmesan 2 sardeller  (eller Zetas sardellcreme som är väldigt smidig […]

Läs mer 2018/04/16

Kycklingklubba med jordärtskocka och päron

4 pers Du behöver Kyckling 4 kycklingklubbor 500 g sköljda och skrubbade jordärtskockor 2 stycken halverade päron Olja Salt & peppar Sås Ca 4 msk flytande smör 500 g blandad svamp (gärna kastanjechampinjoner och champinjoner), skivad 4 svartkålsblad, delad i mindre bitar 3 pressade vitlöksklyftor 1 dl rött vin 3,5 dl kycklingbuljong (1 kycklingbuljong tärning […]

Läs mer 2017/08/22

Kycklingklubba med hetta och sötma

Du behöver 2 kycklingklubbor 1 msk olja 1 msk teryakisås 1 tsk krossad sichuanpeppar 1/3 färsk ananas 1 paprika 3 salladslökar 3 pressade vitlöksklyftor 3 msk söt sojasås 2 cm hackad röd chilifrukt (eller efter smak) Salt & svartpeppar Olja att steka i Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kycklingen med olja och teryakisås, […]

Läs mer 2017/07/06

Citron- och pepparglaserat kycklinglår med potatissallad och grillad paprikadressing

4 pers Du behöver Ca 600 g kycklinglår Salt Potatissallad Rivet skal och 1 msk juice från 1 citron 4 msk olivolja 1 tsk nymalen svartpeppar 4 färsklökar, delade 8-12 gröna sparrisar 1 gul zucchini, skuren i tjocka skivor ca 400 g kokt färskpotatis, delad 3 msk äppelcidervinäger 2 msk hackad gräslök Grillad paprikadressing 1 […]

Läs mer 2017/06/20

Marinerad kyckling med primörer och tomat-och dragonaioli

4 pers Du behöver 600 g kycklinglårfilé Marinad 2 msk kinesisk soja 2 msk olivolja 1 tsk ketchup 1 krm salt 1 krm svartpeppar Ev. några droppar liquid smoke Primörer 300 g färskpotatis 1 knippe små morötter 1 knippe rädisor 2 knippen grön sparris Tomat- och dragonaioli 3 äggulor 4 bitar soltorkade tomater i olja […]

Läs mer 2017/06/19

Timjanstekt kyckling med sparris

Du behöver Kycklingklubbor 2 st kycklingklubbor 1/2 kruka färsk timjan Rapsolja, till stekning Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Kycklingvingar 2 st kycklingvingar 1/2 dl vetemjöl Salt, efter smak 1 röd chili 1 dl rapsolja Sparristoppar 6 st gröna sparrisar Smör, till stekning Flingsalt, efter smak Sparriscrudité 2 st gröna sparrisar Gör så här: Sätt […]

Läs mer 2017/04/25

Dijon- och honungsmarinerade kycklinglår

4 pers Du behöver 4 kycklinglår 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 dl rött vin Olja eller smör att steka i 1 dl kycklingbuljong (1 dl vatten + 1/4 av en kycklingbuljongtärning) 0,5 dl dijonsenap 2 msk grovkorning senap 2 msk flytande honung Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. […]

Läs mer 2017/03/22

Kycklingbuffé med zucchinisallad och vildris

Vitlöksbröd med kycklingbacon & salvia  Du behöver 1 baguette 1 paket kycklingbacon Några färska salviablad 50 g rumstempererat smör 2 vitlöksklyftor, pressade Salt & peppar Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smöret med de pressade vitlöksklyftorna, salt och peppar. Skär några djupa snitt i baguetten, det ska ej gå igenom men vara […]

Läs mer 2017/03/22

Grönkålsomelett med kycklingprinskorv

4 pers Du behöver 5 ägg 3 dl mjölk 1 dl grädde Salt, svartpeppar 2 dl hackad grönkål 1/2 msk smör Ca 10 st kycklingprinskorvar, delade och snittade Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg, mjölk och grädde, salta och peppra. Tilsätt grönkålen och blanda allt. Låt smör smälta i ugnsformen, tag […]

Läs mer 2017/03/22

Apelsinmarinerad kalkonbröstfilé serverad på grönkålsbädd

10-12 pers (julbord) Du behöver 800 g kalkonbröstfilé Marinad 1 1 dl rapsolja 2 st vitlöksklyftor, pressade 2 1/2 msk vitvinsvinäger 2 tsk torkad timjan 1 msk smör Salt och svartpeppar Marinad 2 1 dl rapsolja 1 msk kinesisk soya 1 1/2 msk balsamico 1 vitlöksklyfta, pressad 1 tsk sambal oelek 1/2 msk flytande honung […]

Läs mer 2017/03/22

Fröbakad kyckling med vårprimörer

Du behöver Kyckling Ca 600 g Små & Fina Filéer (Kronfågel) 3 msk pumpafrön, hackade och rostade 3 msk solrosfrön, hackade och rostade 1 msk fänkålsfrön, krossade Salt och peppar Primörer 12 små färskpotatisar 4 knipplökar 4 gröna sparrisar 8 små knippmorötter 10 salladsärtor 50 g smör 2 msk gräslök, skuren 4 gulbetor Chiliyoghurt 3 […]

Läs mer 2017/03/10

Leilas saftiga kycklinglårfilé med färggrann potatissallad

4 pers Du behöver 4 kycklinglårfiléer Marinad 1½ msk japansk soja 1½ msk honung 1 tsk citronpeppar 1 klyfta vitlök, pressad 1 citron, saft och finrivet skal Potatissallad 8-10 lite mindre potatisar, kokta 1 pkt ruccola 1 pkt babyspenat 3-5 tomater 2 röda paprikor 2 morötter 1 pkt fetaost Salt och peppar Smör eller olja […]

Läs mer 2017/03/03