Här samlar vi porträtt om våra bönders verksamheter
Sedan barnsben har jag haft ett intresse för livet på gården. Pappa jobbade som grisbonde och ville att jag skulle ta över efter honom.
Min dag börjar och slutar med att jag, precis som många andra, tittar i min telefon. Men jag kollar inte Facebook utan jag ser efter hur våra kycklingar mår.
Jag heter Per och är kycklingbonde på Husby Gård, ett stenkast från Eskilstuna. Gården tog jag över från mina föräldrar redan som 23-åring, men då hade vi framförallt kor.
För André Iacobaeus är klimathänsyn naturligt och självklart. Marsvinsholms gård drivs som ett eget kretslopp där gödsel från kycklingstallarna går till åkrarna medan halm från spannmålet och flis från skogen värmer upp gården, kycklingstallarna och bostadshusen.
Anna Kihlén-Larsson driver Spannarps Säteri i Ängelholm tillsammans med Erik Larsson. Här står kycklinguppfödningen i fokus och har integrerats i gårdens kretslopp.
Bankebergs gård har funnits i familjen i fem generationer och det känns otroligt fint att se mina egna barn växa upp på samma plats som jag själv.
Anton Agartsson är kycklingbonde, driver även spannmålsodling, har skogsmaskiner och kor för köttproduktion tillsammans med pappa Håkan och farbror Göran i familjeföretaget Hagifa AB
Värlingegården är en gammal släktgård från 1700-talet som Anders Larsson tog över år 2000. Då var det enbart spannmål som odlades men Anders ville utöka och bestämde sig för att bygga det första kycklingstallet.
Luna gård ligger mitt på Österlen i Skåne och ägs och drivs av Joakim Svensson och hans fru Malin. De köpte gården 2009 och har bedrivit kalkonuppfödning sedan dess.