Ceasarsallad med kyckling och asiatisk dressing

Recept av Linda Råberg lindasmatstuga.se

 

Du behöver (4 pers)

ca 500 g kyckling

romansallad

krutonger

bacon

tomater

Parmesan, hyvlad

salt, peppar

 

Asiatisk Ceasardressing 

1 äggula

½ msk wasabi

½ msk risvinäger (4,5%)

2 dl rapsolja

1 msk soja

1 tsk flytande honung

5-6 msk finriven parmesan

2 sardeller  (eller Zetas sardellcreme som är väldigt smidig och man slipper hacka och lukta sardell)

 

Gör så här

Sätt ugnen på 150 C

1. Bryn kycklingen runt om i rikligt med smör. Lägg över i ugnssäker form och in i ugnen tills innertemperaturen är 70 C. Det tar ca 30 min.

2. Skär kycklingfilé i tunna skivor.

3. Knaperstek bacon. Skär små tomater på mitten.

4. Använd färdiga krutonger eller gör egna genom att skära kuber av gott bröd (jag använde dagsgammalt surdegsbröd) i smör/olja och lite vitlök.

5. Lägg upp blad av romansalladen och på med allt annat, ringla över rikligt med dressing. Alternativt så vänder du runt bladen med dressingen och plussar på med resten. Du gör som du själv tycker är snyggast, bäst, godast!

 

Dressingen

Ta ut ingredienserna till dressingen i rumstemeperatur eftersom det är en slags majonnäs du slår ihop och för att den inte ska skära sig så ska ingredienserna vara samma temperatur.

 

1. Vispa äggula med wasabi och risvinäger. Droppa försiktigt i oljan samtidigt som du vispar hela tiden tills det blir en tjock majonnäs. Rör ner honung och soja.

 

2. Tillsätt parmesan och sardeller. Rör om försiktigt.