Sesambakad asiatisk kycklinginnerfilé

Hälsosam och god kycklinginnerfilé på asiatiskt vis.

4 portioner
Tillagningstid: ca 20-30 minuter

Ca 600 g kycklinginnerfilé
Salt och svartpeppar
3 msk japansk soja
2 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
2 skalade, urkärnade & skivade gurkor
200 g rättika, tunt skivad
2-3 lime, saft och rivet skal
4 salladslökar, tunt skivade
1 röd chili, tunt skivad
3 msk sweet chili
3 msk koriander, hackad färsk
Nykokt ris till serveringen

Tillagning

Salta och peppra innerfiléerna och lägg dem på en oljad ugnsplåt. Blanda soja med sesamolja och pensla på marinaden på filéerna. Strö över med sesamfrön. Baka innerfiléerna på 150° i ugn tills de är klara och har en innertemperatur på 70°. Blanda en dressing med chili och lime, vänd i rättika, chili och gurka. Toppa salladen med koriander och salladslök. Servera med kokt ris.

Smaklig måltid!