Kycklingben med coleslaw på ananas och chili

Heta och söta kycklingben för hela familjen. Dela upp coleslawen i två skålar där du minskar lite/utesluter chilin till de minsta barnen.

Ingredienser

4 portioner

Ca 12 st kycklingben

Ca 500-700 g rödkål
4 ananasringar
1 röd chili
1 dl majonnäs
3 msk gräddfil
50 g spenat
Salt och peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader, pensla kycklingen med rapsolja, salta och peppra och tillaga ca 30 min i ugn, tills kycklingbenen uppnått minst 70 grader (mät med ugnstermometer och stick in där kycklingbenet är som tjockast).

Strimla kålen och salta lätt, pressa ur vätskan och blanda med strimlad ananas. Finhacka chili och vänd i. Blanda med majonnäs och gräddfil samt spenat. Smaka av med salt och peppar.

Servera ev med ris, cous cous eller bulgur för att måtta ytterligare.

Smaklig måltid!