Årets Kock 2001, Christian Hellbergs goda, grillade kycklingsallad från TV-programmet Sverige Springer.
”En rätt som görs vid grillen, finns inget härligare”
Ingredienser
4 majskycklingbröst
Salt
1 dl summer love rubb (1 msk mald ingefära, 1 msk oregano, 1 tsk chiliflakes, 3 msk brun farinsocker, 1 msk korianderfrö, 1 tsk piementopulver)
Salt
Olja
2 citroner
Gnids in, rubba, kycklingen i kryddblandning, salta. Pensla på lite olja. Dela citroner.
Grilla kyckling och citroner.
Pumpakärnspesto
50 g pumpakärnor
100 g parmesanost
1 klyfta vitlök, skalad
1 kruka ekologisk basilika
2 dl olivolja
Salt, peppar
Rosta pumpakärnor i torr, het panna- blir mer karaktär och smak då. Mixa pumpakärnor, vitlök och basilika med hälften av oljan. Smaka av, tillsätt resten av oljan i en tunn stråle.
2 avocado , mogna
Olivolja
Salt, peppar
Dela avokado i klyftor, vänd runt i olja, på med salt och peppar, sota i panna eller direkt på grillen.
1/2 rödlök, tunt skivad
Lägg löken i iskallt vatten, så blir den inte lika stark
Sallad
1 huvud isbergssallad, delad i 4 bitar
Blandade grönsaker, jag har valt
2 st zucchini
1 röd paprika
1 knippe grön sparris
1 broccoli
1 grön chili
Olivolja , salt och peppar
Dela upp grönsakerna i grova bitar, dela sedan innan servering och arrangera en härlig sallad.