Du behöver
2 kycklingklubbor
1 msk olja
1 msk teryakisås
1 tsk krossad sichuanpeppar eller chiliflakes
1/3 färsk ananas
1 paprika
3 salladslökar
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk söt sojasås
2 cm hackad röd chilifrukt (eller efter smak)
Salt & svartpeppar
Olja att steka i
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kycklingen med olja och teryakisås, strö över sichuanpeppar/chiliflakes och lite salt. Sätt in i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen nått 82 grader.
Dela paprikan och ananasen i lite större bitar, strimla salladslöken. Hetta upp en stekpanna, häll i lite olja. Stek paprikan och ananasen en stund, tillsätt vitlöken och chilin. Tillsätt sojan och salladslöken. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i den färdiga kycklingen, rör om och servera som det är eller med nudlar eller ris.
Recept: Jeanette Bokeroth @kyckling_mama