Förbrukningen av matfågel ökade för sjunde året i rad enligt statistik som Jordbruksverket presenterade idag.
Under 2016 förbrukade en genomsnittlig svensk 23,6 kilo kyckling och kalkon. Det gör att svenskarna nu nästan förbrukar lika mycket fågelkött som nötkött (25,6 kilo nätkött år 2016 per person).
”Det är glädjande att denna utveckling håller i sig i Sverige. De senaste åren har vi sett en proteinskifte där allt fler byter ut det röda köttet mot fågel, troligtvis av hälsa och hållbarhetssjäl. Konsumenter blir allt mer medvetna om vad de lägger i varukorgen när de handlar. Våra undersökningar visar att de framför allt vill köpa svensk kyckling och kalkon för det känns tryggt och det gynnar våra bönder. – säger Maria Donis, vd Svensk Fågel.
För mer information se Jordbruksverket:
http://www.jordbruksverket.se/5.6132fce715aa03fa7ec21ff0.html