Champagnekyckling

Servera en lyxig kycklingrätt på nyårsafton, bjud på kycklingbröstfilé i fluffig champagnesås

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 30 min

500 g Kycklingfilé
200 g lätt Philadelphiaost
2 grillade paprikor (finns på burk)
200 g parmaskinka
2 dl champagne alt. mousserande vin
2 dl vispgrädde, vispad
200 g sockerärtor
Ris
Salt/peppar
Olja till stekning

Tillagning

Dela kycklingfiléerna och snitta upp dem. Salta, peppra och fördela Philadelphiaosten och paprikorna på dem. Rulla in kycklingfilén i parmaskinka och stek (runt om) på medeltemperatur ca 20 minuter.

Häll på champagnen och låt kycklingen puttra i några minuter. Lyft kycklingfiléerna ur stekpannan och rör ner den vispade grädden, smaka av med salt och peppar. Servera med sockerärtor och ris.

Smaklig måltid!