Hel kyckling med färska örter, citron och vitlök
– Fredrik Erikssons bästa kycklingrecept
1 st färsk hel kyckling
1 knippe örter rosmarin,timjan och salvia
1 citron
2 chilifrukter
1 hel vitlök
2 msk smör
2 msk soja
flingsalt
vitpeppar
olivolja
Fyll kycklingen med den delade citronen,vitlök, chili och färska örter.Salta i kycklingen.
Lägg några snitt med kniven på låret , så att det blir klart samtidigt som bröstet
Pensla med olivolja, smält smör och soja. Salta och vitpeppra, ta generöst med vitpeppar.
Grilla i ugn i ca 1 -1.5 timme, mät med termometer så att temperaturen har uppgått till minst 82 grader intill benet.
Känn att lårklubban släpper , låt svalna något innan tranchering.
Servera kycklingen med citronen , chili och den bakade vitlöken.
Servera den så enkelt som möjligt med lite ruccolasallad, romansallad, smulad fetaost , lite fina tomater , basilika , olivolja.
Våga var enkel och njut kycklingen ljummen!
Våga fråga var kycklingen kommer ifrån
– Fredrik Erikssons serverar alltid svensk kyckling på Långbro Värdshus