Den här soppan tipsade våra kycklingbönder, familjen Larsson oss om. Soppreceptet kommer ursprungligen från Kiviks musteri
1 gul lök
1 bit rotselleri
2 morötter
2 palsternackor
2 st syrliga äpplen
3/4 burk Kiviks Musteris Äpple/curry chutney
6 dl matlagningsgrädde (med 15 % fett)
2 dl Kiviks Musteris äppelcider (valfri sort)
1 dl vitt vin
Kycklingfond eller hönsbuljong
Örter efter tycke och smak t.ex. timjan, oregano och basilika
Ca 0,5 kg strimlat lårkött från kyckling eller kalkon
1/4 purjolök, strimlad
Salt/peppar
Ev. curry efter tycke och smak
5. Tillsätt sist det förstekta kalkonköttet.
6. Koka upp och servera tillsammans med ett gott bröd.
Detta recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson.
Hoppas det ska smaka!