Vegetariskt eller kyckling? Varför välja? Testa vår 50/50-tacovariant med både kikärtor och kycklingfärs från hållbar, svensk kyckling. Hälsosamt och gott. Det bästa av två världar.
400 g, 1 burk sköljda kokta kikärtor på burk
500 g kycklingfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk mango chutney
1 tsk gurkmeja
0.5 tsk curry
1 lime, finrivet skal, spara och pressa över 1/2 lime vid servering
2 msk olja, till stekning
1 litet isbergssalladshuvud (och/eller 1 paket tortilla-bröd)
0.5 dl kokosflingor
1 kruka färsk koriander
Gör så här:
Mixa kikärter med handmixer till ett fint hack. Blanda med kycklingfärs, knäck i ett ägg och blanda med pressad vitlök, mango chutney, gurkmeja, curry, finrivet limeskal och salt. Forma till 8-10 små biffar.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta till en innertemperatur på över 70°. Plocka bladen av salladshuvudet och skölj i kallt vatten.
Blanda mango chutney, limesaft och vatten till en sås. Rosta kokosflingor i torr stekpanna.
Servera biffarna i tortillas eller i salladsblad, pressa över en halv lime, toppa med färska korianderblad, rostade kokosflingor och ev lite mer mango chutney.
Recept framtaget i samarbete med TV4 och Sverige Springer av Stina Nordqvist, Svensk Fågels dietist