De thailändska söt-salta smakerna passar perfekt till svensk kyckling. Utan ris ger den här rätten hög halt av fullvärdigt protein och antioxidanter men lite fett och kolhydrater. Servereras ris till mättar det bättre men ger också mer energi.
500 g kycklingfärs
1 citrongräs, finhackat
½ – 1 finhackad röd chili (beroende på hur stark smakstyrka som önskas)
2 msk fisksås
3 msk saft från lime
2 salladslökar
1 knippe färsk koriander
1 isbergssalladshuvud
Gurka och tomat till garnering
rapsolja, till stekning (eller olivolja)
Komplettera ev med 1,5 dl jasminris
Gör så här:
Om du serverar ris till, börja med att koka upp det.
Fräs kycklingfärsen, den ska inte brynas utan bara bli genomkokt. Ta i citrongräs, chili, limesaft och fisksås. Fräs ihop i cirka fem minuter. Smaksätt eventuellt med lite mer salt.
Skär ner löken i tunna skivor plocka och grovhacka koriandern. Vänd ner lök och örter i färsen. Plocka stora skålar av salladen, lägg upp en rejäl sked med ”larb” i varje skål + eventuellt en portion ris, strööver koriander, gurka och tomat, pressa över lite mer lime och servera.