Marinerad kyckling med primörer och tomat-och dragonaioli

4 pers

Du behöver
600 g kycklinglårfilé

Marinad
2 msk kinesisk soja
2 msk olivolja
1 tsk ketchup
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Ev. några droppar liquid smoke

Primörer
300 g färskpotatis
1 knippe små morötter
1 knippe rädisor
2 knippen grön sparris

Tomat- och dragonaioli
3 äggulor
4 bitar soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad fransk dragon
1 dl rapsolja
1-2 msk lime
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
Ev. 1 – 2 msk vatten

Gör så här:
Blanda marinaden. Lägg kycklingen i en stor fryspåse och häll marinaden över. Lägg kallt i kylen och vänd så att marinaden blandas då och då. Koka upp saltat vatten i två kastruller. Ansa och skölj grönsakerna. Koka färskpotatis i ca 10 min i den ena kastrullen, lägg sedan i morötterna och koka ca 5 min till. Känn med potatissticka, morötterna ska vara al dente. Låt sparrisen koka i den andra kastrullen i ca 3 min, lägg sedan i rädisorna hastigt och blanchera i 30 sek. Häll av alla grönsaker och skölj dem kallt.

Ta fram alla ingredienser till aiolin så de är rumstempererade. Blanda dem med mixerstav eller matberedare. Häll i äggulorna, tillsätt tomater, vitlök och dragonen. Mixa ihop och tillsätt sedan oljan droppvis tills såsen börjar tjockna. Smaka av med lime, salt och peppar. Späd eventuellt aiolin med vatten om du vill ha den tunnare.

Recept: Anna Falconer @skargardskoket