Du behöver
Kycklingklubbor
2 st kycklingklubbor
1/2 kruka färsk timjan
Rapsolja, till stekning
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Kycklingvingar
2 st kycklingvingar
1/2 dl vetemjöl
Salt, efter smak
1 röd chili
1 dl rapsolja
Sparristoppar
6 st gröna sparrisar
Smör, till stekning
Flingsalt, efter smak
Sparriscrudité
2 st gröna sparrisar
Gör så här:
Sätt plattan på medelhög värme. Stek kycklingklubborna med skinnsidan ner tillsammans med timjan. När skinnet är brunt och frasigt, vänd kycklingen och fortsätt steka tills innertemperaturen nått 82 grader. Salta och peppra.
Mixa chilin med oljan. Sila. Vänd kycklingvingarna i mjölet. Stek vingarna i chilioljan. Salta.
Hyvla sparrisen och skär i två delar. Spara nederdelarna. Stek topparna i smör och salta efter smak.
Hyvla nederdelarna på sparrisen på längden med skalaren. Lägg snabbt i isvatten innan servering.