Dijon- och honungsmarinerade kycklinglår

4 pers

Du behöver
4 kycklinglår
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 dl rött vin
Olja eller smör att steka i
1 dl kycklingbuljong (1 dl vatten + 1/4 av en kycklingbuljongtärning)
0,5 dl dijonsenap
2 msk grovkorning senap
2 msk flytande honung

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Torka kycklinglåren torra. Mät upp och blanda salt, svartpeppar och paprikapulver i en skål. Fördela ut kryddorna över kycklinglåren och massera in dem.

Vispa samman kycklingbuljong, dijonsenap, grovkornig senap och honung i en bunke. Hetta upp en stekpanna med olja eller smör i. Fräs kycklinglåren i ungefär 5 minuter på varje sida. Var inte rädd för att låta stekpannan vara riktigt varm då kycklinglåren ska få färg och krispig yta. Häll över 1 dl rött vin och låt koka i cirka 1-2 minuter. Vänd kycklinglåren några gånger i vinet.

Häll nu på senapsblandningen och låt koka upp. Ställ in stekpannan i ugnen och låt kycklingen gå klar cirka 15-20 minuter, beroende på hur stora kycklinglåren är. Servera genast tillsammans med kokt ris eller annat gryn och en krispig grönsallad.

Recept: Alicia Hedlund www.aliciaskokbok.se