Är du vår nya hållbarhetsexpert?

Vi söker en hållbarhetsansvarig med gott djuröga

Har du erfarenhet av hållbarhetsfrågor, kvalitetsarbete och djuromsorg? Och vill vara med att arbeta med att ytterligare utveckla en hållbar livsmedelsproduktion inom matfågeluppfödning? Vi söker dig som har erfarenhet inom kvalitetsarbete med erfarenhet inom djuromsorgsfrågor.

Hållbarhetsansvarig är en nyckelperson inom Svensk Fågel. Djuromsorg och resurser kopplat till djuruppfödning är viktiga inslag i FN:s hållbarhetsmål samt i Svensk Fågels verksamhet och kvalitetsprogram. Som hållbarhetsansvarig sker samarbetet i nära anslutning till de djurhälsorelaterade frågorna som ansvaras av Svensk Fågels chefsveterinär.

Vid nybyggnation/ombyggnation av stallar kan frågor som rör tekniska aspekter kopplat till djurskydd/smittskydd involveras och därför ske i samråd med hållbarhetsansvarig.

Kansliet är placerad i Stockholm i Stadshagen, men tjänsten kan utgå från Mellansverige och söderut, där uppfödning och produktionen hos branschens medlemmar finns.

Ansvarsområden:

Du kommer att ansvara för bevakning, samordning och utveckling av djuromsorgsfrågor i branschens hela värdekedja. Här ingår även ansvar för samordning av revisioner till djuromsorgsprogrammet, dvs. besiktning och inbesiktning av stallar, liksom revision av lastning, transport och hantering av djur vid slakt. Besiktning sker av ett ackrediterad kontrollorgan, HS Certifiering. Du ansvarar och bevakar även frågor rörande foder och till din hjälp har du foderföretagen som är medlemmar i Svensk Fågel.

Inom ramen för de olika kvalitetsprogrammen inom branschen finns upprättade arbetsgrupper, projekt för att förbättra och utveckla programmen. En viktig del i arbetet är även att ständigt höja kompetensen bland medlemmarna och deras underleverantörer. Till din hjälp finns inom branschen produktionsdatabasen TUPPEN.  Du deltar i upplägg och genomförande av utbildningsinsatser för branschens medlemmar. Du deltar även i dialoggrupper, arbetsgrupper m.m. som branschen, myndigheter och systerorganisationer driver, nationellt och internationellt. I detta ingår även forskningsprojekt som branschen eller forskare har initierat.

Du har följande kvalifikationer:

 • Lantbruks – eller veterinärmedicinsk utbildning, gärna med fjäderfäkompetens
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
 • God kompetens i Office-miljö, dvs. Word, Outlook, Excel, PowerPoint eller motsvarande, vi jobbar i Mac-miljö,
 • Erfarenhet av Teams-, Skype-, Zoom-möte eller dylikt
 • Kunna hålla presentationer, föredrag inom utbildningsinsatser eller vid allmänna seminarier/konferenser/hearings etc.
 • Körkort

 

Du är och har:

 • Intresse för svenskt lantbruk och dess utmaningar/möjligheter
 • Självgående och driven att kunna ta egna initiativ och beslut
 • Trygg och samarbetsvillig som gärna sprider energi och arbetsglädje
 • Är pedagogisk och har analytisk förmåga som kan se helheten
 • Kan samordna och projektleda med god kommunikativ förmåga
 • Strukturerad med god förmåga att planera samtidigt vara beredd att kunna improvisera och hantera nya utmaningar
 • Skinn på näsan, tålamod och diplomatisk

 

Vi erbjuder dig:

En variationsrik arbetsplats med fokus på hållbarhet, djuromsorg och djurhälsa i en mycket kompetent och branschspecifik miljö. Branschen ligger i fronten internationellt och har förmåga och intresse att ständigt utveckla sig baserat på ny teknik, vetenskap och nya erfarenheter.

Vi kan erbjuda en variationsrik miljö som täcker hela värdekedjan, från jord till bord, där du både kommer i kontakt med lantbrukare, industri samt avel- och foderföretag. Du kommer även i kontakt med myndigheter, intresseorganisationer och forskningsvärlden, nationellt och internationellt. I arbetet ingår resor, såväl i Sverige som internationellt. Vi vill att personalen håller en hög kompetens och utvecklas. Vi strävar därför efter ständig kompetensutveckling.

Tillsvidareanställning, heltid.

Vi behandlar ansökningarna fortlöpande och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 september 2021.

För mer information: Maria Donis, 0708254858 maria.donis@svenskfagel.se Ansökan ställs till maria.donis@svenskfagel.se

Svensk Fågel är branschorganisationen för svensk matfågelproduktion och uppfödning. Vi står för 98 procent av matfågelproduktionen i Sverige. Vi representerar hela kedjan och består av avelsföretag, kläckerier, fodertillverkare, bönder och slakterier. Kronfågel, Guldfågeln, Atria Sweden, Knäreds kyckling, Bjärefågel och Ingelsta kalkon är exempel på några av våra medlemsföretag. Alla arbetar mot ett och samma mål – att ta fram världens bästa kyckling och kalkon. Svensk Fågel är huvudman för ett flertal övervaknings- och kontrollprogram och driver bland annat ett djuromsorgsprogram. Programmet kontrolleras av ett ackrediterat kontrollorgan och samordnas av hållbarhetsansvarige.