Matgeeks bästa julkalkon

Johan Hedberg, mest känd som Matgeek, är den före detta PR-konsulten som blev en av Sveriges största matnördar och YouTubers. Omkring 100 000 tittare tar varje dag del av hans tips, funderingar – och matlagning. Vi fick byta några ord med profilen som har fullt upp med julstöket där jakten på Bubba har kommit att bli en av hans traditioner.

Matgeeks bästa tips på en lyckad kalkon

-Jakten på Bubba handlar om att hitta den största och bästa kalkonen inför jul. Namnet kommer från min amerikanska svärfar som lagar en fantastisk kalkon. Så här års är det lite av en tradition att jag åker runt till olika butiker, vänder och vrider på kalkoner för att hitta den som är absolut störst. Mina vänner brukar fråga om det verkligen är så viktigt att kalkonen är stor, men det är ju det som är hela grejen, säger Johan Hedberg.

När vi pratar med Matgeek sitter han i bilen och är på väg till ett event. Han ska bjuda på julig dessert och på menyn står bland annat en saffranspannacotta. Även på hans YouTube-kanal går mycket i julens tecken och vi passade på att fråga hur man får till den perfekta kalkonen till jul.

-Bästa tipset för en saftig kalkon är att sticka små hål i skinnet och fylla med smör. Sedan ska kalkonen få stå på låg temperatur under längre tid. Jag brukar säga att man, precis som i en relation, måste låta det ta tid.