Svensk Fågel lanserar ”Kyckling i skolan”

Svensk Fågel lanserar ”Kyckling i skolan” – utbildningsmaterial för skola och förskola

Visste ni att svenska kycklingar växer upp i stallar på familjegårdar och att bonden ser till dem varje dag? Med skolprojektet ”Kyckling i skolan” vill Svensk Fågel berätta hur kyckling och kalkon föds upp hos svenska bönder och att de utgör hållbar och hälsosam mat för både barn och vuxna.

Svensk Fågel introducerar ett engagerande material där vår 10-åriga skolreporter tagit sig an uppdraget att utforska världen av svenska kycklingar och kalkoner genom att intervjua kycklingbonden Marlene. Hon delar med sig av sin expertis och svarar på frågor som ställs från ett barns perspektiv. Marlene tar upp ämnen som kycklingarnas välmående, deras beteende och hur de interagerar med varandra i stallet. Hon berättar även om deras kost och näring samt den teknik och miljö som används för att hålla kycklingarna friska och glada. Skolreportern har ställt frågor som ”Vad äter en kyckling?”, ”Leker de med varandra?” och den viktigaste frågan ”Varför måste man se ut som en smurf i kycklingstallet?”

Genom elva informativa, roliga och korta filmer kommer eleverna på ett lekfullt sätt få kunskap om kycklingindustrin. Utöver filmerna har vi inkluderat tävlingar och aktiviteter på hemsidan.

Material går även att beställas genom Utbudet, en välkänd plattform för pedagogiskt material. Filmerna finns där tillgängliga på en klickbar PDF och en rolig Kahoot som passar hela klassen.

Besök https://svenskfagel.se/for-skola-och-forskola/ för att ta del av filmerna, tävlingarna och mycket mer om ”Kyckling i skolan”.

Se pressmeddelande här: