Svenskarna väljer svensk kyckling i en otrygg tid

Färska siffror från Jordbruksverket visar att svenskarna har förändrat sina matvanor under årets sex första månader. Intresset för svenskt och närproducerat är starkt och importen har trappats av. 

Enligt Jordbruksverkets siffror har import- och exportsiffror för livsmedel förändrads under Coronaperioden. Intresset för svensk och närproducerad mat har ökat kraftigt, för svensk matfågel har produktionen ökat med 5,1 procent samtidigt som importen minskade med – 5,6 procent under samma period.

– Det är glädjande i dessa tuffa tider att svenskarna, när dom själva får välja, väljer svenskt och närproducerat. Jag tolkar siffrorna som att konsumenterna nu vill ha både god, nyttig men också trygg och säker mat. De vill också stötta Sveriges bönder och därmed säkra landets livsmedelsproduktion och den levande landsbygden.

Den svenska andelen av förbrukningen i Sverige, har enligt Jordbruksverket ökat med + 5,7 procent, vilket innebär att den svenska andelen nu ligger nu 75,1 procent av den svenska förbrukningen.

Kontakt:
Maria Donis
VD, Svensk Fågel
070-8254858
maria.donis@svenskfagel.se