Richard Limmergård

Sedan barnsben har jag haft ett intresse för livet på gården. Pappa jobbade som grisbonde och ville att jag skulle ta över efter honom. Men innan dess tänkte jag se mig om i världen. I Israel testade jag bananodling och mjölkproduktion och i Tyskland kom jag i kontakt med fågeluppfödning för första gången. Jag fastnade för det och när jag väl kom hem och tog över Larsolofsgården styrde jag om till kycklinguppfödning.

Idag är gården en kretsloppsgård med egen el, egen energi och eget foder. Vetet som odlas på åkern går till kycklingarna vilkas gödsel senare går tillbaka till åkrarna som växtnäring. Uppvärmningen inne hos kycklingarna drivs av flis från skogarna kring bygden. Elen kommer från ett eget vindkraftverk på gården och torkningen av spannmål sker också med flis. Ett starkt miljötänk är viktigt för mig!

Förutom kycklingarna så är träning en stor del av mitt liv; jag har gjort två klassiker, sprungit Stockholm Marathon, triathlon och nu senast sprang jag Lidingö-loppet. Än så länge har jag inte fått någon topplacering, men mitt mål har varit att slutföra loppen. Det är viktigt att röra på sig och kombinera det med bra mat. Själv äter jag väldigt mycket kyckling med kycklinglårfilé och kycklingbacon som solklara favoriter.

Om Richard

Namn: Richard Limmergård
Bor: Larsolofsgården i Götene
Gör: Utbildad Lantmästare på SLU Alnarp. Jobbar idag som kycklinguppfödare.