Caesarsallad med kalkonbacon kikärtor och äpple

Receptet presenteras i samarbete med TV4 och Sverige Springer:

4 portioner

1 paket svenskt kalkonbacon (kolla efter gula pippin!)
1 svenskt Aroma-äpple
2 burkar kikärter, sköljda och avrunn
2 tjocka skivor lantbröd, skuret i tärningar eller färdigköpta krutonger
1 huvud romansallad
1/2 tunt skivad röd lök
1 paket pinjenötter
1 bit parmesan- eller västerbottenost (välj gärna svenskt här och stöd svenska bönder!)

Till Ceasardressingen:
3 msk rapsolja
1,5 msk vitvinsvinäger
1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 burk mosade sardeller
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj av kikärterna, låt dem rinna av och rosta i ugn ca 12 min. Salta dem lite. Sätt in kalkonbacon i ugnsform i ca 10-15 min.

Gör dressingen:
Mixa äggula och vinäger, tillsätt pressade vitlök, sardeller och salt + peppar. Mixa i oljan sist, droppvis.

Dela och hacka sallad, skiva äpplet och löken, gärna med mandolin. Blanda. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Strö över dem, kikärterna och krutongerna. Klipp över kalkonbacon. Hyvla över västerbottenost och servera dressing i en skål bredvid. Smaklig måltid!