Citron- och pepparglaserat kycklinglår med potatissallad och grillad paprikadressing

4 pers

Du behöver
Ca 600 g kycklinglår
Salt

Potatissallad
Rivet skal och 1 msk juice från 1 citron
4 msk olivolja
1 tsk nymalen svartpeppar
4 färsklökar, delade
8-12 gröna sparrisar
1 gul zucchini, skuren i tjocka skivor
ca 400 g kokt färskpotatis, delad
3 msk äppelcidervinäger
2 msk hackad gräslök

Grillad paprikadressing
1 röd paprika
1 spansk peppar
1 schalottenlök, skalad
2 vitlöksklyftor, skalade
3 msk äppelcidervinäger
1 äggula
1 dl varmpressad olivolja
1 tsk malen spiskummin
Salt

Gör så här:
Blanda en dressing på citronskal, juice, svartpeppar och olivolja. Salta och olja grönsakerna lätt och grilla dem tills de fått fin färg och blivit lite mjuka. Lyft av från grillen och skär ner i grova bitar, vänd med potatis, gräslök och smaka av med vinäger och salt. Krydda kycklinglåren och olja lätt. Grilla först på direkt grillning och flytta sedan över till indirekt grillning och glasera med citrondressingen. Stäm av innertemperaturen (70°) med en termometer.

Dela och grilla paprikan, chilin, löken och vitlöken tills de blivit mjuka, ca 10 -15 min. Låt svalna något och mixa sedan allt ihop med äggula, vinäger och spiskummin. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt.