Grillade drumsticks med mangosalsa och jordnötter

Här skapas en fantastisk synergi av den möra och krispiga kycklingen tillsammans med den sötsyrliga salsan och de salta jordnötterna.

4 portioner

8 st drumsticks av svensk kyckling

Marinad

1 dl apelsinjuice
1 msk citronjuice
1 st vitlöksklyfta, pressad 1 dl olivolja
2 tsk Salt
En nypa vitpeppar

Mango & avocadosalsa

1 st medelstor mango, mogen (3,5 dl) 2 st avokado, mogen, (2,5 dl)
1 dl Sweet Chili
1 msk lime juice
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 dl salta rostade jordnötter

Gör så här:

Starta grillen i god tid så den hinner bli riktigt varm. Blanda marinaden i en plastpåse och marinera kycklingklubborna i minst en timma.

Skär tärningar av mangon och avokadon.Häll på sweet chili, pressa färsk limejuice över samt pressad vitlök och blanda runt försiktigt. Precis innan servering, blanda i de grovt hackade jordnötterna.

Grilla kycklingen tills den har fått en gyllenbrun färg med ett välgrillat och krispigt skinn. Ett tips är att ugnsbaka kycklingen på låg temperatur och avsluta på grillen för att få en fin färg.

Recept: Johan Swahn, kock och doktor i sensorisk marknadsföring