Hel kyckling i ugn – Fredrik Erikssons bästa kycklingrecept

 

Hel kyckling med färska örter, citron och vitlök
– Fredrik Erikssons bästa kycklingrecept

1 st färsk hel kyckling

1 knippe örter rosmarin,timjan och salvia

1 citron

2 chilifrukter

1 hel vitlök

2 msk smör

2 msk soja

flingsalt

vitpeppar

olivolja

Fyll kycklingen med den delade citronen,vitlök, chili och färska örter.Salta i kycklingen.

Lägg några snitt med kniven på låret , så att det blir klart samtidigt som bröstet

Pensla med olivolja, smält smör och soja. Salta och vitpeppra, ta generöst med vitpeppar.

Grilla i ugn i ca 1 -1.5 timme, mät med termometer så att temperaturen har uppgått till minst 82 grader intill benet.

Känn att lårklubban släpper , låt svalna något innan tranchering.

Servera kycklingen med citronen , chili och den bakade vitlöken.

Servera den så enkelt som möjligt med lite ruccolasallad, romansallad, smulad fetaost , lite fina tomater , basilika , olivolja.

Våga var enkel och njut kycklingen ljummen!

Våga fråga var kycklingen kommer ifrån

– Fredrik Erikssons serverar alltid svensk kyckling på Långbro Värdshus