Kycklingtacos med tomatsalsa, snabbsyrad rödlök och avokadosallad

För dig som tänker lite extra på klimat när det gäller mat, byt till mild, ljus och lättlagad kycklingfärs! Testa våra smarriga kycklingtacos:

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 30 min

1 pkt kycklingfärs 500 g
1 skalad gul lök
1 vitlöksklyfta
1 påse färdig tacomixkrydda
1 dl vatten
8-12 mjuka vetetortillas
salt
olja till stekning

Snabbsyrad rödlök
2 skalade rödlökar
2 lime
1 tsk socker
½ tsk salt

Tomatsalsa
3 tomater
1 skalad schalottenlök
½ jalapenochili el ½ röd chili
2 lime
1 kruka färsk koriander
salt och ev lite socker

Avokadosallad
2 avokado
1 röd paprika
2 msk limejuice
salt
100 g frysta majskorn

Tillagning

1. Finhacka lök + vitlök och hetta upp en panna.
2. Stek färsen gyllenbrun i t ex rapsolja.
Tillsätt lök och fräs ca 2 min till.
3. Lägg i tacomixen, stek ca 30 sek och tillsätt vatten. Låt koka ca 2 min. Smaka av med salt.
4. Stek bröden i matfett i en panna eller värm dem i ugnen.

Tillbehör

Snabbsyrad rödlök
1. Skiva löken tunt på längden/längs med klyftorna 2. Blanda med salt och socker och pressa i limejuice. 3. Låt dra ca 5 min.

Tomatsalsa
1. Kärna ur och tärna tomaterna fint 2. Finhacka löken och chilin 3. Blanda med limejuice och hackad koriander 4. Smaka av med salt och ev lite socker.

Avokadosallad
1. Skala och kärna ur avokadon och skär i mindre bitar 2. Tärna paprikan fint 3. Blanda avokado och paprika med limejuice och salt 4. Stek majskornen i en torr panna tills de är lite rostade och toppa salladen.

Receptinspiration: Kronfågel