Leilas saftiga kycklinglårfilé med färggrann potatissallad

4 pers

Du behöver
4 kycklinglårfiléer

Marinad
1½ msk japansk soja
1½ msk honung
1 tsk citronpeppar
1 klyfta vitlök, pressad
1 citron, saft och finrivet skal

Potatissallad
8-10 lite mindre potatisar, kokta
1 pkt ruccola
1 pkt babyspenat
3-5 tomater
2 röda paprikor
2 morötter
1 pkt fetaost
Salt och peppar
Smör eller olja till stekning

Gör så här:
Börja med att putsa filéerna. Blanda ihop soja, honung, citronpeppar, vitlök och citronsaft och skal till en marinad. Lägg i kycklingen och låt dra en stund.

Grovhacka ruccola och spenat, tärna tomat och paprika och blanda. Klyfta potatisen och ha i. Strimla morötterna med en skalare. Ringla över olivolja och strössla med fetaost. Salta och peppra efter smak.

Hetta upp en stekpanna. Stek kycklinglårfiléerna på båda sidor tills de har uppnått 70 grader och fått en gyllene yta.

Servera saftig kycklinglårfilé med en färggrann potatissallad.

Recept: Leila Söderholm