Fröbakad kyckling med vårprimörer

Du behöver
Kyckling
Ca 600 g Små & Fina Filéer (Kronfågel)
3 msk pumpafrön, hackade och rostade
3 msk solrosfrön, hackade och rostade
1 msk fänkålsfrön, krossade
Salt och peppar

Primörer
12 små färskpotatisar
4 knipplökar
4 gröna sparrisar
8 små knippmorötter
10 salladsärtor
50 g smör
2 msk gräslök, skuren
4 gulbetor

Chiliyoghurt
3 dl mezeyoghurt
2 msk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
Salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 180° C. Salta och peppra filéerna och lägg på en smord plåt. Blanda fröna och lägg ett täcke över varje innerfilé. Baka i ugn tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C. Koka potatisen. Koka grönsakerna och kyl i isvatten. Värm grönsakerna i smör vid servering. Toppa med gräslök och servera med en enkel och riktigt god chiliyoghurt.

Recept: Nina Bergquist www.deliciously.se