David Lundqvists bästa kycklingtips

I finalen i Årets Kock 2018 tävlade finalisterna om att göra den bästa kycklingrätten, självklart baserad på svensk kyckling. Vann hela tävlingen gjorde David Lundqvist. Här kommer hans bästa kycklingtips.

 

Vad är ditt bästa kycklingstips?

1. Mitt första kycklingtips är att vara försiktigt gällande temperaturen – använd alltid termometer och ha låg värme i ugnen när du bakar klart kycklingen.

 

2. Ett annat tips är att rimma kycklingen, låt den ligga i saltlag i 20 minuter och torka sedan av den. Detta bidrar till en jämn sälta och köttigare kontinens.

 

3.Mitt tredje tips är att våga testa nya delar på kycklingen. Lårfilén, klubborna, vingarna eller varför inte helstekt kyckling, kyckling är så mycket mer än bara bröstfilén

Varför väljer du svensk kyckling?

För mig är det en självklarhet att välja svensk kyckling, jag jobbar endast med svenska produkter. Då vi vet hur djuren har blivit behandlade och vad de har ätit vilket märks på kvaliteten – man får en bättre slutprodukt helt enkelt.

Vilken är din favorit smakkompis till kyckling?

Jag är ett stort fan av kombinationen kyckling, timjan, citron och vitlök. Man steker lårfilén eller bröstfilén med en stor klick smör, timjan och citronskal. Sedan bakar man klart det i ugnen tillsammans – det blir en panggott!


Davids finalrätt med svensk kyckling

För recept besök:

https://svenskfagel.se/recept/svensk-kyckling-a-la-david-lundqvist-arets-kock-2018/

 

För pressinformation kontakta Stina Nordqvist, stina.nordqvist@svenskfagel.se eller 070 633 0650.