Invigning av nytt kycklingstall i Fjugesta

Den 18 mars var det dags för familjen Agartsson, kycklingbönder i Örebro-trakten och en av Svensk Fågels medlemmar, att inviga ett nytt kycklingstall. För att fira invigningen och visa hur ett kycklingstall drivs i praktiken bjöd familjen in till öppet hus och after work.

Familjen Agartsson har i flera generationer drivit lantbruk med växtodling, dikor och skogsentreprenad. Verksamheten i skogen är idag utbytt mot kycklingar efter att Anton 2016 köpte gården Heberg av Håkan Rohdén. Håkan och Anton Agartsson driver nu tillsammans Heberg gård som nu bygger ut verksamheten med ett nytt kycklingstall.

– Det blev en riktigt lyckad invigning, vi nådde ut över generationerna – både unga och gamla samlades här i fredags och fick se hur gården och kycklingstallet hänger ihop och hur det hela drivs i praktiken, sa Håkan Agartsson.

– För mig som kycklingbonde känns det väldigt bra att kunna visa upp vad vår vardag går ut på, jag är stolt över det vi åstadkommer här varje dag med vår gård, våra kycklingar och nu även vårt nya kycklingstall, sa sonen Anton Agartsson.

Både Håkan och Anton var tacksamma över att ha förra ägaren, Håkan Rohdén på plats.

Gården är ett riktigt familjeföretag där hela familjen är med och stöttar när det är mycket att göra. Runt invigningen jobbade Antons sambo Camilla och Håkans fru Christina med inramning och innehåll. Dessutom jobbar både Antons bror Melker och Håkans bror Göran på gården.

Invigningen av kycklingstallet innehöll en rundvandring med tipspromenad och visning av nya stallet. Mat (en kycklingwrap) och dryck erbjöds samt en pub med livemusik. För barnen fanns en hoppborg uppställd utanför det nya kycklingstallet.

Med på invigningen fanns också Kronfågel och Svensk Fågel som berättande om sitt kvalitets- och hållbarhetsarbete.

Med god hjälp av Anton och Camillas döttrar Alice och Wilma, invigdes kycklingstallet av kommunstyrelsens ordförande Johan Niklasson, med hälsningen: ”Grattis Sverige till mer närproducerad mat!”

Håkan Rohdén, förra ägaren (längst till vänster) med Anton och Håkan Agartsson och Antons dotter Wilma

 

Fyra glada snickare från byggföretaget Skeppsviken, Skövde, som var med och byggde nya kycklingstallet.
Martin Starkman, Kronfågel var på plats tillsammans med Svensk Fågels VD, Maria Donis (som tog bilden).
Omtyckt hoppborg för de minsta utanför nya kycklingstallet.

Kycklingstallet invigdes av kommunalråd Jimmy Nordengren sa "Grattis Sverige till mer närproducerad mat!”
Kycklingstallet invigdes av Johan Niklasson (C), kommunstyrelsens ordförande i Lekebergs kommun med hälsningen: ”Grattis Sverige till mer närproducerad mat!”
Svenska kycklingbönderna Per Watz och Richard Limmergård bidrog till feststämningen.
Kronfågel bjöd alla på goda kycklingwraps.
Richard Limmergård och Per Watz, kycklingbönder och populära Svensk Fågel-medlemmar.

 

Läs mer om Anton Agartsson, en av våra svenska kycklingbönder, här