Hälsorecept med svensk kyckling

Svensk kyckling är hälsosam mat. Det goda, lätta och nyttiga svenska fågelköttet innehåller många näringsämnen som kroppen behöver som protein, järn, zink och D-vitamin. Det höga innehållet av protein (av fullvärdig sort med alla essentiella aminosyror)  kan därmed blir ett viktigt komplement till andra hälsosamma råvaror som grönsaker och baljväxter:

  • Svensk kyckling är smart och näringstät mat. Bara ett par tuggor
    (liten mängd) ger massor av protein, vitaminer och mineraler.
    Jämfört med vegetariskt protein
    måste du äta en stor portion för att komma upp i
    samma näringsvärde.
  • Det mörkare delarna av kycklingköttet, tex lårfilé
    innehåller en hel del järn och andra viktiga mineraler.
    Att satsa på kycklingens andra delar, inte
    bara bröstfilén, är dessutom klimatsmart eftersom vi
    använder hela fågeln.
  • Svensk kyckling innehåller även mycket D-vitamin, selen och
    niacin (vitamin B3) som behövs för vårt immunförsvar och vår
    ämnesomsättning.

Här har vi samlat våra bästa hälsorecept:

Hälsosamma recept med svensk kyckling:

Kycklinggryta med gröna ärtor, kikärtor, tomat och ris

Kycklingfärsbiffar med kikärtor, kokos och gurkmeja 

Poké bowl med kyckling

Mexikansk kycklingsallad

Sesambakad asiatisk kycklingsallad 

Caesarsallad med kalkonbacon, äpple och kikärtor

Krämig kycklingsoppa med rotfrukter och äpple 

Heta och söta kycklingklubbor


Recepten är framtagna av Stina Nordqvist