Sommarrecept med svensk fågel

Här har vi samlat våra godaste, somrigaste och enklaste sommarrecept med svensk kyckling och kalkon. Och inte minst, våra mest hälsosamma recept. Svensk kyckling och kalkon är ett säkert kort när det gäller hälsa. Här får du i dig energität mat, som mättar och ändå håller bra fettkvalitet (med bra sammansättning av fettsyror). Som ger massor av protein av högvärdig kvalitet med alla aminosyror som kroppen behöver. Och som grädde på moset innehåller svensk kyckling och kalkon massor av vitaminer och mineraler som selen, järn och vitamin B3. Nyttigt och gott på samma gång!

Sommarsallad, picknick-mat och Poké bowl

Blanda ihop en god och lätt sommarsallad med kalkonbacon och kikärtor  – full av protein och antioxidanter. Ta med vår smarriga och smaksäkrade  kycklingsmörgås till picknick i parken. Du kan också byta ut mackan till läckra kycklingwraps eller svänga ihop en hälsosam och färgglad poké bowl med svensk kyckling till lyxlunch.

Vad du än väljer kan du vara säker på att svensk fågel, märkt med gula pippin, ger dig  god, hälsosam och hållbar mat uppfödd av svenska bönder där djuren har haft det bra.

Recepten hittar du här:

Ceasarsallad med svensk kalkon

Kycklingsmörgås

Kycklingwraps

Poké bowl med svensk kyckling

Winner winner – chicken dinner! Anta vår kycklingutmaning

Anta vår utmaning –  satsa på mer svensk kyckling i sommar! På grillen, i lunchsalladen, i picknickkorgen. Ett smart sätt att få i dig tillräckligt med protein, vitamin B3, selen och järn.

Vinnarnamn

Emma
Ida
Elsa
Wilmer
Robin
Ali
Noor
Sara
Marcus
Hanna

Hittar du din kompis namn här? Tagga din kompis på Instagram eller mejla oss på info@svenskfagel.se så får ni båda chansen att vinna kycklingcheckar till ett värde av 100 kr per person. Först till kvarn på varje namn vinner. Och du, när du köper kyckling i butik: kolla efter Gula pippin! Med vår märkning vet du att kycklingen är svensk och att djuren har haft det bra.