Sommarrecept med svensk kyckling

Här har vi samlat våra goda, hälsosamma och enkla sommarrecept med svensk kyckling och kalkon. 

Svensk kyckling och kalkon är ett säkert kort när det gäller hälsa. Här får du i dig energität mat, som mättar och ändå håller bra fettkvalitet (med bra sammansättning av fettsyror). Som ger massor av protein av högvärdig kvalitet med alla aminosyror som kroppen behöver. Och som grädde på moset innehåller svensk kyckling och kalkon massor av vitaminer och mineraler som selen, järn och vitamin B3. Nyttigt och gott på samma gång!

Svensk kyckling och kalkon är också perfekt att lägga på grillen. Speciellt delar som lårfile, klubbor och steak (urbenad kycklingklubba). Oavsett vad du lagar till, se till att temperaturen går upp till minst 70 grader så att du kan njuta av helt livsmedelssäker kyckling och kalkon.

Sommarsallad, picknick och grillat

Blanda ihop en god och lätt sommarsallad med kalkonbacon och kikärtor  – full av protein och antioxidanter. Ta med vår smarriga och smaksäkrade  kycklingsmörgås till picknick i parken. Du kan också byta ut mackan till läckra kycklingwraps eller svänga ihop en hälsosam och färgglad poké bowl med svensk kyckling till lyxlunch.

Vad du än väljer kan du vara säker på att svensk fågel, märkt med gula pippin, ger dig  god, hälsosam och hållbar mat uppfödd av svenska bönder där djuren har haft det bra.

Ceasarsallad med svensk kalkon

Kycklingsmörgås

Kycklingwraps

Poké bowl med svensk kyckling

Grillad kyckling